• Snabba leveranser
  • Trygg betalning
  • Fri frakt över 800:-
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
Meny
Pussel

Pussel

Nya pussel från Kärnan

Idag har det kommit många nya pussel från Kärnan.

En av höjdpunkterna på jobbet är när vi får in nya pussel, och idag kom det en stor levernas med pussel från Kärnan. De är en svensk tillverkare av pussel som har många fina motiv att välja bland.

Från Ravensburger pussel till kärnans egna pussel

Kärnan har under många år varit återförsäljare av Ravensburger pussel i Sverige. Ravensburger är en av världens största tillverkare av pussel och det har givetvis varit en fjäder i hatten för Kärnan att kunna sälja deras pussel.

Men för ett par år sedan så köpte Ravensburger den svenska leksakstillverkaren Brio, och då var det ju ganska naturligt att Brio tog över försäljningen av Ravensburgers pussel i Sverige. 

Hmm - vad gör vi nu tänkte Kärnan och bestämde sig för att börja tillverka egna pussel. Sagt och gjort, för ett par år sedan var det dags och (åtminstonde hos oss på Simbadusa) har försäljningen av Kärnans pussel gått riktigt bra.

 Pussel Kärnan Carl Larsson

Bland Kärnans pussel hittar du flera fina motiv av konstnären Carl Larsson.

Pussel Kärnan 91an Karlsson

Ett pussel på 500 bitar med 91:an Karlsson är ett ganska enkelt pussel att lägga. Tydliga konturer och "bara" 500 bitar.

Vackra pussel från Kärnan

I sortimentet finns många fina pussel med vackra färger. Som dessa glada barnen från Ethiopien.

Emil 2017-11-06 21:20

16 nya pussel

16 nya pussel från Ravensburger

Mitt i högsäsongen med alla höstlökar fick vi idag byta arbetsuppgifter och ta tag i hösten första sändning med nya pussel. Idag kom en pall med 16 nya motiv från Ravensburger. Det är alltid lika roligt med nya pussel och prioriteringen blir givet. Först (det gör vi alltid) packar vi dagens beställning och sedan lägger vi ut nyheterna på nätet så att ni an se dem.

Nedan ser du några av de nya pusselmotiven. Här är en länk till alla våra pussel.

Pussel med djurmotiv

Vackra hästar på detta pussel

Pussel med Musse och Mimmi

Flera pussel med vacker natur

Nostalgiskt motiv från Paris

Ett annorlunda motiv på detta pussel - är det ett kartpussel eller?

Pussel med fantasymotiv är populära

Oj, vilket vackert pussel

Ännu ett fint pussel med djurmotiv

Ja, ovan ser ni några exempel på alla ny pussel vi fick idag. Total var det 16 nyheter och dessutom påfyllning av flera andra motiv som varit tillfälligt slut.

Välkommen till Simbadus. Här kan du köpa pussel på internet.

Emil 2017-09-08 13:46

Pussel från Educa

Pussel från Educa

Nu har vi fått första leveransen med pussel från en ny leverantör - Educa. Det är en stor spansk tillverkare av pussel och i första leveransen kom det 41 olika pussel.

Educa har många fina motiv men de skiljer sig ändå lite från övriga pusselleverantörer. Eiffeltornet finns givetvis med men det är nästan helt svart/vitt. Det finns även många fina pussel med djurmotiv och en del annorlunda pussel som ex ett med bara ölburkar och ett med chokladbitar.


Extra stora bitar

Educa har också ett par pussel med extra stora bitar. Dessa pussel är på 300 bitar men blir lika stora som de som är på 1000 bitar. Perfekt för den som inte är så van vid att pussla eller om man kanske ser lite sämre.

Nedan ser du tre olika pussel som visar bredden på Educas motiv. Här är en länk till alla Educa pussel och här är en länk till alla pussel, oavsett tillverkare.

 

 

Taggar: Educa pussel
Emil 2017-06-27 09:44

Thomas Kinkade och hans fina pussel

Nyligen fick vi en första sändning med pussel från den tyska pusseltillverkaren Schmidt-spiele. Schmidt är en pusseltillverkare som gör pussel med fina motiv från kända konstnärer. En av dessa är Thomas Kinkade. 

Thomas Kinkade var en amerikansk konstnär som ofta kallas för The painter of light. Anledningen är det vackra ljuset som ofta finns med i hans pussel. Sedan vi fick in pussel med Thomas Kinkade så är det hans pussel som sålt bäst av alla, och då finns det över 400 vuxenpussel att välja bland i vårt sortiment.

Nedan ser du några av Thomas Kinkades pussel. Här är en länk där du kan se alla våra pussel med Thomas: Pussel Thomas Kinkade

 Ett vackert pussel med Thomas Kinkade

Ser du det vackra ljuset? Thomas Kinkade kallas ibland för "The painter of light".

Pussel med Thomas Kinkade

Vatten finns ofta med i Thomas pussel. De flesta av hans pussel är på antingen 500 eller 1000 bitar.

Thomas Kinkade

Engelska stugor, nostalgi, blommor och en vacker himmel - det är typiska ingridienser i ett fint pussel av Thomas Kinkade.

Emil 2016-11-18 16:15

Film om Ravensburgers pussel

Ravensburger är en av världens största tillverkare av pussel. Här kan du se en kort film om hur de tillverkar sina pussel.

Klicka här för att komma till filmen om hur Ravensburger tillverkar sina pussel.

Emil 2016-10-10 20:54

Många nya pussel från Ravensburger

Nya pussel från Ravensburger

Vissa dagar är roligare än andra på jobbet, och idag har det varit en sådan dag.

Vi har fått många nya pussel från Ravensburger. De flesta är på 1000 bitar, och bland motiven finns allt från Disney till en gitarr. Visserligen har vi sett motiven tidigare, när vi gjort beställningarna, men det är ändå roligt att se alla vackra pussel i verkligheten. Oj, vad fint - titta på detta har sagts flera gånger under dagen :-)

Ett fint panoramapussel från New York

Många nya naturpussel

Bland nyheterna vill vi särskilt nämna Ravensburgers serie med vackra naturmotiv. Dessa pussel tillverkas bara i en begränsad omfattning och är svåra att få tag i. Men med i denna fick vi fyra vackra motiv. Du ser dem här nedanför.

Ett av flera fina pussel från Ravensburger

Ett av flera fina pussel från Ravensburger

 Ett av flera fina pussel från Ravensburger

 Kan ett pussel bli vackrare än detta?

Här är en länk till samtliga våra pussel.

Och här är en länk om du bara vill se Ravensburger pussel.

Emil 2016-09-19 17:01

Nu är vi igång

Första ordern kom för ett par dagar sedan. Det var Michelle från Göteborg som beställde pusslet nedan. Det heter 1000 bitar - Victorian Cottage och som du ser så är det ett vackert, engelskt hus och en underbar trädgård fylld med blommor. Efter den första beställningen har det kommit nya beställningar nästan varje dag. 

När du beställer pussel från Simbadusa får du dina pussel inom ett par dagar. Vi skickar i första hand med DHL, men mindre försändelser skickas ibland med posten. Har du önskemål om hur och vart du vill att vi skickar dina varor så är det bara att höra av dig. Du når oss på info@simbadusa.se eller 0304-300 60.

En vacker engelsk stuga och en blommande trädgård är motivet för detta pussel på 1000 bitar

Pusslet ovan är det pussel som beställdes först från Simbadusa. Det kommer från Trefl, en polsk leverantör av pussel. 

Då vi är ett litet familjeföretag blir de första beställningarna givetvis extra roliga. Vi firar och barnen hjälper till att packa ihop. Men vi är långt ifrån klara med pusselavdelningen. I veckan har det kommit ca 50 nya pussel och dessa kommer ut här på nätet under de kommande dagarna. 

Följ oss på Facebook.

Vill du ta del av allt som händer här på Simbadusa rekommenderar vi att du gillar Simbadusa på Facebook. Där presenteras löpande nyheter, tävlingar och kampanjer.

Emil 2016-08-07 19:32

Vårt första inlägg på pusselbloggen

Vi som har Simbadusa är en familj med två vuxna och två barn, och alla gillar att pussla.

Barnen sätter sig ofta och välter ut alla bitarna på golvet, och sedan envisas de med att de skall ligga kvar där tills de är färdiga. Vi vuxna tycker inte alltid att det är en bra idé då vi vet att barnen ofta hittar på något annat efter en stund och då blir bitarna liggandes kvar där. Vi försöker få dem att lägga sina pussel där de inte är ivägen, men lyckas bara ibland...

På Simbadusa kan du välja bland ett mycket stort sortiment av pussel, för både barn och vuxna. Vi har beställt i stort sett alla pusselmotiv vi kan hitta hos de stora leverantörerna. Första leveransen som kom var från Ravensburger. Samtliga deras vuxenpussel ligger ute på Simbadusa. Du hittar dem under kategorin pussel.

Att Star Wars är populärt hos både barn och vuxna förstår man då man ser att det finns flera olika vuxenpussel med Star wars motiv. Ovan är ett exempel. Ravensburger har flera olika sorters Star Wars pussel där det största är på hela 5000 bitar!

Emil 2016-06-30 12:09

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan