• Snabba leveranser
  • Trygg betalning
  • Fri frakt över 800:-
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
Meny
LEKSAKER  Spel  Brädspel/Strategispel

Brädspel/Strategispel

Filtrera Visa 6 artiklar
6 artiklar
Sortering:
Caylus Magna Carta
Ett roligt kortspel där du och dina medspelare skall bygga kungens slott. Den som gör mest vinner...
199 kr
Kingdom Builder
Bygg byar och utvidga ditt kungarike. Ett roligt familjespel!
399 kr
Leonardo da Vinci
I detta annorlunda spel är du en uppfinnare i 1400-talets Florens.
239 kr
Modern Art
Ett roligt auktionsspel med konsttema.
199 kr
Kampanj
Mykerinos
I detta spel leder du en grupp arkeologer i jakten på försunna skatter.
198 kr
299 kr

Brädspel och strategispel är spelen för oss som gillar att tänka till lite när vi spelar. Till skillnad från vanliga familjespel där det ibland är slumpen som avgör vem som vinner, så krävs det ofta lite tanke och planering när du spelar brädspel med dina vänner. Och när du spelar strategispel så är det ett måste att ha en plan.

Att köpa bräspel och strategispel

I vanliga leksaksbutiker finns det inte så många brädspel att välja bland, och knappt några strategispel. Därför är det bra att köpa brädspel och stategispel på nätet. Urvalet är större och priserna bättre.

Några saker att tänka på inför köpet av spel är bland annat hur många är ni som ska spela? Är det tänkt som ett sällskapsspel tillsammans med vänner en lördagkväll eller är det att ni sätter er en hel dag för att spela ett mer avancerat brädspel? Hur svåra ska reglerna vara och måste reglerna vara på svenska eller är det ok med engelska regler?

Många brädspel har svenska regler men när det gäller strategispel så får du räkna med att reglerna är på engelska. De mer avancerade spelen behöver nästan spelas i en testomgång först för att alla ska komma in i spelet och förstå alla dess varianter.

Skillnad på brädspel och strategispel

Gränsen mellan vad som är familjespel och vad som är brädspel är lite flytande och olika människor tycker inte alltid samma. Även gränsen mellan brädspel och strategispel kan vara lite flytande.

Enkelt kan man säga att alla spel som är ungefär som familjespel men där man får tänka efter lite och planera sina handlingar kallar vi för "Brädspel". Några kända brädspel är Carcassonne och Settlers.

Är det mer avancerade spel där man exempelvis flyttar sina trupper, räknar och planerar och där spelet tar flera timmar så kallar vi det för "Strategispel".

Testa gärna dessa spel - de är roliga!


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan