• Snabba leveranser
  • Trygg betalning
  • Fri frakt över 800:-
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
Meny
Byggmodeller  JAS-39 Gripen - en av många nya byggmodeller

JAS-39 Gripen - en av många nya byggmodeller

Det tar ett tag att bygga en bra avdelning med byggmodeller, men nu börjar det ta sig. I helgen kommer vi att passera 100 olika plastmodeller. Till det kommer alla trämodeller från Mamoli redan finns på hemsidan.

Ett av de flygplan du nu kan beställa som byggmodell från oss på Simbadusa är Sveriges egna plan, JAS-39 Gripen.

Riksdagen bestämde 1982 att Sverige skulle utveckla ett nytt, modernt stridsflygplan som en efterföljare till Viggen som redan hade funnits med i många år. Resultatet blev JAS-39 Gripen där JAS är en förkortning av Jakt, Attack och Spaning. Planet är nämligen byggt för att kunna genomföra olika uppdrag.

Under årens lopp har JAS-39 Gripen utvecklats i flera olika versioner. Först var det A och B där A var standardplanet och B en lite längre, tvåsittsig version. Det senare kunde fungera som ett skolflygplan.

Versionerna C och D är modernare varianter av JAS Gripen. Dessa är anpassade för att sammarbeta med Nato, och har bättre vapen, mer elektronik och kan lufttankas. Modell D är en dubbelsittsig variant.

I dagsläget pågår utvecklingen av nästa omgång JAS. (Modell E och F)

Byggmodellerna från Revell med JAS-39 Gripen är välgjorda med många detaljer. På bilden ovan ser du version D och på bilden nedan ser du version C.

Här är en länk där du hittar både JAS planen och alla andra byggmodeller.

2016-08-13 15:17

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan