• Snabba leveranser
  • Trygg betalning
  • Fri frakt över 800:-
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
Meny
Byggmodeller

Byggmodeller

JAS-39 Gripen - en av många nya byggmodeller

Det tar ett tag att bygga en bra avdelning med byggmodeller, men nu börjar det ta sig. I helgen kommer vi att passera 100 olika plastmodeller. Till det kommer alla trämodeller från Mamoli redan finns på hemsidan.

Ett av de flygplan du nu kan beställa som byggmodell från oss på Simbadusa är Sveriges egna plan, JAS-39 Gripen.

Riksdagen bestämde 1982 att Sverige skulle utveckla ett nytt, modernt stridsflygplan som en efterföljare till Viggen som redan hade funnits med i många år. Resultatet blev JAS-39 Gripen där JAS är en förkortning av Jakt, Attack och Spaning. Planet är nämligen byggt för att kunna genomföra olika uppdrag.

Under årens lopp har JAS-39 Gripen utvecklats i flera olika versioner. Först var det A och B där A var standardplanet och B en lite längre, tvåsittsig version. Det senare kunde fungera som ett skolflygplan.

Versionerna C och D är modernare varianter av JAS Gripen. Dessa är anpassade för att sammarbeta med Nato, och har bättre vapen, mer elektronik och kan lufttankas. Modell D är en dubbelsittsig variant.

I dagsläget pågår utvecklingen av nästa omgång JAS. (Modell E och F)

Byggmodellerna från Revell med JAS-39 Gripen är välgjorda med många detaljer. På bilden ovan ser du version D och på bilden nedan ser du version C.

Här är en länk där du hittar både JAS planen och alla andra byggmodeller.

2016-08-13 15:17

Dioraman

När jag går omkring på olika utställningar med modellbyggen, så fastnar jag ofta extra länge vid avdelninge med dioraman. Jag gillar att det ofta blir mer liv och känsla i modellbygget med figurerna som är med. 

Som ni läste i förra inlägget var den första leveransen med byggmodeller från Revell, och jag har hunnit med ungefär hälften av dessa modeller. Men så kom en leverans från Master Box. Det är ett Ukrainskt företag som specialiserat sig på figurer till modellbygget. Då jag tycker att det är extra roligt med dessa byggmodeller så tog jag en paus med Revell och har satsat på Master Box istället. Under de senaste åren har detta företag fått flera priser, och figurerna används ofta för att bygga dioraman.

Dioramat ovan är gjort av byggmodellen "Somewhere in Europe". Denna modell fick pris som årets militära modell 2008.

Nedan ser du ett diorama gjort av ett par olika motorcykelaskar...

Till sist en grupp tyska soldater med en signalflagga. Håll med om att de är välgjorda!

Här är en länk där du hittar alla byggmodeller från Master box.

2016-07-16 16:52

Simbadusas blogg om byggmodeller

Simbadusa är en ny hobbybutik på internet, och i denna blogg kommer vi presentera nyheter och berätta om vad som händer både här hos oss, men även hos de stora tillverkarna. 

Revell är den leverantör som varit snabbast med att skicka varor till oss. I första leveransen kom det en välfylld pall. Framför allt var alla modellfärgerna med samt lim och penslar. Modellfärgerna hittar du under kategorin Modellfärger och lim, penslar osv kommer vi samla i kategorin Tillbehör modellbygge.

Nu jobbar vi för fullt med att lägga ut alla varor på internetbutiken. Det är lite jobb då vi vill att det skall bli så bra som möjligt, med tydliga bilder och bra med information. Hör gärna av dig och berätta vilken information som är viktig för dig när du tittar efter modeller på nätet.

 

Tuffa bilar är det första vi lagt ut på nätet. Exempelvis denna Lamborghini i skala 1:24. 

2016-07-03 14:40

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan