• Snabba leveranser
  • Trygg betalning
  • Fri frakt över 800:-
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
Meny
Trädgård  Trädliljor är fantastiska

Trädliljor är fantastiska

De blir högre och större för varje år! En trädlilja är en korsning mellan asiatiska liljor och orientliljor. Att de kallas Trädliljor (Tree lily på engelska) beror på att de blir imponerande stora och stabila, och blir större och större för varje år. De är dock liljor och inte träd.

Det finns flera olika sorter av trädliljor med både vita, ljusgula, rosa och mörkrosa blommor. Höjden skiljer sig lite mellan de olika sorterna men de flesta blir mellan 1,5 och 2 meter höga efter ett par år. Då är de så stabila att du kan luta en cykel mot plantan. Dessutom doftar de gott!

En trädlilja blir större och större för varje år.

Så här odlar du dina trädliljor

I Sverige är tillgången på lökar störst på våren. Då brukar det finnas flera olika sorter att välja bland. Plantera lökarna 20-30 cm djupt och ungefär lika långt mellan lökarna. De trivs bäst på solig plats i väldränerad jord. Vattna lökarna efter plantering.

De är ganska tåliga men om det blir en torr sommar är det bra om du vattnar regelbundet. Trädliljor vill inte stå för blött, men de vill inte torka ut helt heller. Efter säsongen kommer de att visna ner och lökarna vilar i jorden under vintern. Täck gärna med granris, gräsklipp eller liknande.

På våren, när de börjar komma upp ur jorden vill de gärna få en omgång gödsel. Blandad naturgödsel fungerar bra. Om jorden är dålig kan du upprepa en gång till i början på sommaren, men sedan räcker det med gödsel. Men kom ihåg att vattna om det blir torrt.

Välj bland flera olika färger

Det finns flera olika färger att välja mellan

Det tar ett par år för trädliljan att nå sin fulla höjd. Men för varje år som går så blir de större och större och det äe underbart att följa dem och se hur de utvecklas!

Att köpa trädliljor

Här hos Simbadusa kan du välja bland flera olika sorter. Skriv "Trädlilja" i sökrutan här på Simbadusa så ser du alla sorters om finns tillgängliga nu. Försäljningstiden är mars-april och augusti-oktober.

2021-03-04 15:45

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan