• Snabba leveranser
  • Trygg betalning
  • Fri frakt över 800:-
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
Meny
Trädgård  Vi fyller på fröer när andra skickar tillbaka sina fröpåsar

Vi fyller på fröer när andra skickar tillbaka sina fröpåsar

Nästan alla trädgårdsbutiker i Sverige köper sina fröpåsar med returrätt. Det innebär att fröerna kommer i början av januari och sedan säljer de så mycket de kan under våren. Men efter midsommar, när de flesta kunder har köpt sina fröpåsar så skickar butikerna tillbaka de påsar de har kvar, och betalar sedan bara för de som de sålt. 

Det är ett bra sätt för butikerna som på så sätt kan ta in ett stort frösortiment på våren, ha de när det säljer som bäst och sedan använda ytan till något annat under resten av året. Men det är tråkigt för alla som vill fortsätta odla..

Simbaudsa säljer fröer hela året

Vi på Simbadusa har valt att köpa in våra fröer utan returrätt. Det ger oss dels ett lite bättre pris (därför är vi en av Sveriges billigaste återförsäljare av fröpåsar) men innebär också att ni hos oss kan köpa fröpåsar året om.

Fröpåsar från Nelson Garden

På bilden ser ni dagens leverans som vi fick från Nelson Garden. Leveransen innehöll flera tusen fröpåsar, och innebär att ni kunder kan fortsätta handla fröpåsar under hela hösten.

Höstsådd kan ge fin skörd

Fortfarande, i mitten av augusti, finns det mycket som du kan så. De flesta asiatiska grönsaker fungerar bra, liksom sallat och rädisor. Även spenat kan fungera. Dessutom finns det mängder av olika tvååriga blommor som sås nu på hösten, till exempel pensé. Lite senare, i oktober och november sår du de sorter som skall övervintra. Ex morot. Du hittar fröer till alla dessa sorter och mycket mer på vår avdelning med fröpåsar.

Fröpåse pensé

En fröpåse med penséfrö kostar bara 6,90 kr hos Simbadusa!

2017-08-15 20:49

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan